Belysning och inredning för hemmet

Tips

Ditt första hem

Kanske är det dags att flytta hemifrån eller från det trånga studentrummet till en rymlig lägenhet. Det är spännande och nervöst. Och här brukar tankarna kring hur man ska inreda sitt hem dyka upp: vilken stil ska jag välja, vilka favoritfärger har jag egentligen och så vidare.

Inredning

Det bästa med inredning är att det är upp till dig själv hur svårt, lätt, billigt eller dyrt det ska bli. Och du behöver inte välja en stil: vissa rum är kanske mer lämpad till en inredningsstil medan den är svår att genomföra i en annan. Det vill säga kan man få ett sammanhängande hem även om köket bara är raka linjer och vita skåp medan vardagsrummet är dränkt i ljuslyktor från loppisar och soffan fylld av färgstarka kuddar.Vardagsrum

Blanda gammalt och nytt

Var inte rädd att blanda nytt med gammalt. Finns det bara småslantar i spargrisen kan mycket (om nästan inte allt) inhandlas på loppis eller second hand. Möbler som är i sämre skick blir som nya med lite målarfärg och filtar, kuddar och mattor behöver bara tvättas eller piskas för att få tillbaka sitt utseende. För dem som vill leva lyxigt finns såklart de stora designnamnen. Men glöm inte de mindre inredningsbutikerna. De är ofta inriktade på en stil och köper gärna in lite mer kvalitetsvaror eftersom de håller ett litet lager gentemot inredningsjättarna.