Belysning och inredning för hemmet

Hus, Tips

Förvandla ditt hem

Att fixa hemma är något som skrämmer många. Hur ska man ha tid och ork att lägga papp på golv och måla om eller sätta upp en tapetserarbänk och börja mäta våder? Men det finns flera saker som snabbt förändrar ditt hem utan att det tar mycket tid.

Enkla sätt att förnya ditt hem

Ett av de bästa inredningstipsen är att måla en fondvägg. Tänk utanför boxen och fondväggen behöver inte nödvändigtvis bestå av en vägg. Sätt färg på väggen, golvet eller kanske taket. Tanken är att måla en mindre yta för att förvandla ett helt rum. Om du tröttnar på färgen så går det enkelt att måla om efter något år.En annan kul sak som lätt förändra ett rum är att göra detaljer på en vägg. Måla ränder, stjärnor eller prickar. Det finns också speciell färg som det sedan går att rita på. Små krittavlor på en vägg är en kul idé som gör att ditt rum ständigt kan förändras.Det är klart att det alltid kostar att fixa till hemma och ibland kan det vara bra att låna en mindre summa pengar utan dyra mellanhänder med låga avgifter så att det blir som du vill. Detta är något du enkelt kan göra på nätet. Att fundera över hur man vill ha det och sedan kunna genomföra projektet utan att behöva spara in på något kan i längden också vara billigare.

Fototapeter, nya textiler, måla om gamla möbler

En fototapet är en annan sak som snabbt förändrar ett rum och som dessutom ger liv åt väggen. Ett fint naturfoto eller varför inte ett självporträtt på väggen.Nya kuddar, mattor och gardiner kan lyfta ett rum. Roliga tyger som följer årstidernas växlingar kan innebära en stor förändring utan att egentligen förändra speciellt mycket. Designprylar är ofta dyra men du kan sy din egen designkudde.Idag finns det mycket fint att fynda i secondhandaffärer. Lite färg kan lyfta gamla möbler och en soffa kan bli som ny med ett nytt fräscht överdrag. Så möjligheterna är oändliga, det är bara fantasin som sätter gränser.