Belysning och inredning för hemmet

Inredning, Tips

En grönare inredning

Med en grönare inredning menar vi såväl miljövänlig som växtrik och ett av våra tips är att ha många gröna växter i hemmet då de hjälper till att hålla luften renare. Oavsett om du har gröna fingrar eller inte finns det många växter att välja mellan, läs på om var de trivs och placera dem därefter. En grön växt i badrummet är en riktigt snygg inredningsdetalj.

Odla egna grönsaker

Du kan också plantera växter som förser dig med grönsaker, och du kan klicka dig vidare här för exempel på bra grönsaker att odla inomhus. Tomatplantor brukar vara utmärkta att ha inomhus, detsamma gäller avokado. Många kryddväxter trivs också i inomhusklimat. Genom att odla dina egna grönsaker vet du att inga bekämpningsmedel använts och dessutom smakar det så mycket godare när grönsakerna är färska. Du kan dessutom plantera dem i snygga krukor som en snygg dekoration.

Miljövänlig inredning

Det finns flera sätt att inreda miljövänligt på och ett av dem är att handla inredningen i second hand-butiker. Det är alltid klokt att kolla second hand-utbudet innan du köper nytt. Välj också inredning i bra och hållbara material, så som ekologisk bomull och linne. För detaljer i trä bör du välj de som är tillverkade av furu, ek eller björk, som du vet att det finns gott om i Sverige.