Belysning och inredning för hemmet

Hus, Tips

Inför flytten

Står du inför en flytt? Spännande! Att flytta kan vara ett stort steg, speciellt om det är för första gången. Det kan vara lite svårt att hålla koll på allt som ska göras och det kan ofta kännas som att man inte får tiden att räcka till. Som tur är så finns det sätt att göra flytten lite enklare, vi tänkte dela med oss av några av våra tips!

Städningen

Även om det är roligt att flytta så står man inför en del mindre roliga ansvar också, till exempel städning. Ditt gamla hem ska i princip vara skinande rent när du ska lämna det, så det är viktigt att det är noggrant gjort. Känner man att det inte finns tid eller energi för att göra en större städinsats själv så finns det städfirmor som fixar detta! Har du redan koll på vilket datum du ska lämna ditt hem så kan du lika gärna vara ute i god tid och boka ditt datum nu. Det sista du vill är att städningen uteblir på grund av en fullbokad firma och du får stå där själv i sista minuten. Det behöver inte bli särskilt dyrt heller, jämför gärna olika firmor. Glöm inte bort att du kan utnyttja RUT-avdraget!

Packningen

Här är nyckeln att vara organiserad. Istället för att bara slumpmässigt trycka ner en massa saker i olika lådor så är det mycket bättre med ordning och reda. Ta ett rum i taget, märk sedan lådorna efter vilket rum sakerna tillhör. Då kan du enkelt bära in lådorna i rätt rum i det nya boendet! Har du tillgång till ditt nya hem innan du ska lämna det gamla så kan du även göra detta gradvis, börja med sakerna som inte behöver användas varje dag. På så vis blir det också mindre jobb när flyttdagen väl är inne.