Belysning och inredning för hemmet

Belysning, Hus, Tips

Tips till vardagsrummet

Att skapa en bra vardagsrum kräver lite planering och en del arbete, men när det görs rätt kommer man få ett rum som både är vackert och funktionellt. Här kommer några användbara tips man kan använda sig av.

Tänk på belysningen

Belysningen är en väldigt stor del av vardagsrummet. När man planerar denna bör man alltid börja med funktionsbelysningen. Detta är platserna som ska lysas upp av speciella anledningar, som till exempel läshörnan. Efter detta får man en mycket bättre uppfattning om vilka områden som behöver täckas av allmänbelysningen. Ett hett tips är att se till att man har bra stämningsbelysning också, något som enklast fixas bara genom dimmers. Slutligen bör man punktbelysa detaljer som man gärna vill framhäva. Detta kan vara allt från tavlor och bokhyllor till plantor och konstverk.

Inkludera en ljudanläggning

Det finns många tillfällen då musik är precis vad som behövs och vardagsrummet är ofta den perfekta platsen att göra detta. Det finns en mängd olika vägar man kan gå och vill man kan man spendera en hel del pengar på en bra ljudanläggning.

Glöm inte förvaringsutrymmen

Saker som soffor, bord, tv:n och liknande är ju självklara ting när man inreder ett vardagsrum, men vad man inte får glömma bort är att även ha bra med förvaringsmöjligheter i vardagsrummet. Vare sig detta kommer i form av skåp, bokhyllor eller bara några enkla korgar kommer de alltid att komma till god användning. Utan denna möjlighet kommer man lätt finna sig i ett konstant stökigt vardagsrum, och det är ju knappast bra för trivseln. IKEA kan leverera många olika lösningar för detta.