Belysning och inredning för hemmet

Renovering

Att tänka på vid renovering

Det finns en hel del att tänka på vid renovering. Spelar inte så stor roll om det är en liten lägenhet eller ett stort hus som ska renoveras. Det är viktigt att man utför renoveringen på bästa möjliga sätt.

Planeringen är A&O

För att allt ska gå så smidigt som möjligt så gäller det att planera hela renoveringen från start till mål. Hur mycket det är som ska göras och när man vill att allt ska vara klart är två viktiga ingredienser. Ta kontakt med hantverkarna som ska in och meddela när de har tillgång till det arbete som ska genomföras. Rörmokare, elektriker och andra som ska in vill också kunna planera sitt arbete.

Anlita hantverkare eller inte

Hur mycket kan du göra själv och vad behöver det lejas in folk till är en viktig detalj. Frågan om man ska anlita hantverkare eller inte är en fråga som säkert många som håller på hemmavid funderar på. Elektriker är ett måste då man själv inte får hålla på med starkström. VVS och rörmokeri är det nog inte många som har kunskapen och det är viktigt för ett kök eller badrum att allt blir gjort efter konstens alla regler.

Försök hålla budget

Att det kommer att kosta pengar är det inte någon fråga om. Frågan är hur mycket det ska få kosta. Försök hålla budget om du gjort en sådan. Var noga med att notera allt som det betalas för om det så är material eller lejda hantverkare som skickat en faktura på utfört arbete. Ju bättre koll du har desto enklare blir det att hålla den budget som är satt. Börjar det dra i väg så får man spara in på något.