Belysning och inredning för hemmet

Hus, Inredning, Tips

Inred ditt B&B

Många med utflugna barn, hus med perfekt läge eller med en extra bostad på tomten drömmer sig bort till att driva ett litet bed and breakfast. Att få ta emot och ta hand om människor i sitt eget hem och skaffa en trevlig extrainkomst, det passar ypperligt för dig som har några rum över. Men hur går du tillväga?

Kontakta kommunen

Du kommer att behöva tillstånd för att bedriva verksamhet i hemmet. Om du tar emot max åtta gäster eller fyra rum åt gången behöver du inte tillstånd från polisen eller liknande, men behöver alltid tillstånd för att få servera och ta betalt för maten. En sak som många glömmer är att du måste registrera alla utländska gäster du tar emot. Du behöver anteckna deras ankomst och avresa samt skriva in uppgifter såsom för- och efternamn. Det vanliga är att kopiera deras pass och arkivera tillsammans med registreringen.

Inredningen

Du behöver också locka in kunderna, inte minst med interiörer. En vacker sjöutsikt lockar inte om gästerna ska sova i tältsängar och har bara tillgång till utedass. Lägg ner tid och omtanke på den lilla hotellverksamhet. Om du inte vet vilken riktning du ska gå med inredningen kan du prata med PMIAB som riktar sig exklusivt mot hotell- och mötesbranschen. De har erfarenhet av stora och små verksamheter och kan ge dig en bra starta och upplägg att följa.

Erbjudanden

Det finns många ställen att övernatta på, vad är det som gör din plats eller din verksamhet unik? Vilka kunder riktar du dig till? Har du något hantverk du kan lära ut till de boende, exempelvis att det ingår en kurs i drejning i priset? Varför ska kunderna välja ditt B&B istället för konkurrenternas? Skriv ned dina grundtankar med verksamheten och vad du vill erbjuda de som bokar en sängplats hos dig!