Belysning och inredning för hemmet

Badrum, Hus, Renovering, Tips

Nytt badrum

bathroom

Det finns många sätt man kan förnya sitt badrum på: från den simpla idéer till de storslagna konstruktionerna. Vi har några roliga tips som kanske får inspirationen att flöda. 

Använda vanliga möbler

bathroom sinkDu behöver inte köpa ett badrumsskåp eller handfatsbyrå i badrumssektionen på affären. Du kan lika gärna köpa vanliga möbler och göra om dem lite för att passa in. Genom att skära hål i toppskivan på en byrå kan du sänka ned handfatet och få en helt unik badrumsmöbel som ingen annan har. Det gör det lättare att hitta en möbel i din still, eftersom du har ett mycket större utbud.

Se dock till att lacka möbel flera varv. Lacken gör möbeln lite mer vattentålig och hjälper till att behålla färgen. Alternativt kan du lägga på en marmorskiva eller varför inte lägga mosaik på byrån innan du ställer handfatet ovanpå: stenmaterial är lättare att hålla ren och tål vatten i mängder. 

Kakel på kakel

tiles bathroomAtt arbeta i våtrum kan vara problematiskt. Man måste verkligen veta hur man går till väga om man ska riva ned och bygga upp nytt. Helst ska man ta in en fackman som granskar arbetet eller gör det åt dig. Vill du slippa den biten kan du helt enkelt lägga kakel och klinker ovanpå det befintliga. Dock ska du se till att tätskiktet är oskadat innan du fäster nytt: annars blir det dubbel inredning som måste rivas när fukten attackerar.

Det finns specialfog som du kan köpa för att sätta nytt kakel ovanpå det gamla. Gå först över det gamla kaklet och reparera sprickor och hål så du får en jämn yta att arbeta med. Rugga upp kakelplattorna med slippapper så att fogen kan fästat på det gamla kaklet. Därefter fäster du kaklet precis som du skulle ha gjort i vanliga fall.