Belysning och inredning för hemmet

Badrum, Inredning, Tips

Det perfekta badrummet

Ett badrum ska vara en fristad, en plats där du kan vara naken, ta hand om din skönhetsregim eller bara få spela lite mobilspel på toaletten. Det är en plats där du kan vara dig själv och då ska det så klart speglas i inredningen.

Dåliga rör

Ingen gillar att få stopp i avloppet eller ha dålig avrinning i golvbrunnen när du duschar. Det förstör hela upplevelsen med det perfekta badrummet. Med en enkel sökning på din stad, såsom vvs Stockholm, kan du hitta en rörmokare som kollar upp dina vattenrör och avlopp. De kan ta hand om stopp eller ge dig tips på vilka åtgärder du behöver göra för att få badrummet i toppskick. Kompetenta firmor kan också kika på varmvattenberedare och lokalisera rören i väggarna så du kan vara säker på vad du kan riva eller skruva eller inte.

Kakelfogarna

I ett gammalt badrum är det oftast fogarna som visar ålder först. De blir missfärgade av kalk och fett och kan lossna. De har ingen funktion för tätskiktet men ser inte så roligt ut. Det är faktiskt inte så svårt att fixa dem. Du behöver bara peta bort de bitar som sitter löst. Sedan kan du tvätta fogen med speciell rengöring eller så använder du dig av huskurer såsom vitvinsvinäger eller bikarbonat. Borsta rent fogarna noggrant och köp färdigblandad fog i samma färg. Därefter fogar du badrummet på nytt och rengör igen. Har du ett stort badrum tar det tid, det är inget du gör på en arbetskväll. Och lämna inte fogrester på kaklet över natten, det blir svårt att ta bort efter det har torkat helt.